Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjechov

 

jag äter flingor och mellanmjölk

medan han borstar tänderna

och hans gardiner har färgen

av det strävt gråa på ett päron

 

det hänger ett gevär på väggen

bredvid ett stilleben föreställande

en röd makrill och några kantareller

och det skulle kunna betyda något

 

men Tjechov hade ingen aning

och jag känner det tydligt nu

mycket tydligare än någonsin

 

och jag vill berätta att det är så

men han borstar på sina tänder

och det är snart dags att gå

inte för honom men för mig

 

han vill inte höra om Tjechov

och jag kan ingenting om konst

vad är ett stilleben egentligen

och vem orkar leta kantareller

så jag knyter på mig skorna

 

geväret hänger kvar på väggen

och jag går ut i höstblåsten

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-11 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd