Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min sarkofag

 

 

Min sarkofag är inte ny

Jag har jobbat på den länge

Den är slät och vacker och tung

Väger mer än tusen kroppar

Som älskat och förrått varandra

 

I ljuset finns allt liv och all död på jorden

Spektrum av livsskeden på uppgång och fall glittrar i vinden

Ett klockspel famnar gräsets rötter och uppmanar till växt

 

På håll ser jag småfåglars samspel och

Väntar att mitt liv

Skall gå om

Någon annans

 

I väntan

 

 

På förändring

 

Når jag lugn

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jazz-75
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-11 18:08



Bookmark and Share


  blaite
Du är grym du med. den här var kalasbra..
2010-03-17

    ej medlem längre
En text som börjar i mollton men som sedan mot slutet trots allt mynnar ut i något slags lugn. Jag gillar kontrasterna här, beskrivningarna av livets olika skiftningar, och den stillhet som ändå till sist infinner sig.
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Jazz-75
Jazz-75