Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt jag

 

Mina fötter är kråkvingars spetsar

De flyger mig genom skog

 

Jag dansar med trädkronors vindar

Jag får aldrig sömn aldrig nog

 

Och natten är till för att andas

All verklighet ut i ett tag

 

Jag ser aldrig världen som andra

Och andra

 

 

 

ser aldrig mitt jag

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Jazz-75
Läst 485 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-31 09:18



Bookmark and Share


  Quasimodo
Det här känns intensivt och nära för att leva och vara i allt med allt, inte en solstråle eller doft får passera utan att ha blivit betraktad eller smakad, sedan i de tre sista raderna kan jag ana en saknad, kanske en slags sorg i det att inte kunna dela helt och fullt det du ser och upplever!? Jag återvänder säkert till min bokmärkning av denna för att hitta inspiration!!
2011-07-12

  Quasimodo
Hinner inte läsa och ge denna den tid som den kräver och behöver, så jag bokmärker för att återvända!!!
2011-07-07

    ej medlem längre
En dikt som känns som en cirkelrörelse där den ena strofen fint hakar i den andra och bildar en formfulländad helhet. Det känns som om diktjaget också är i rörelse; flygande, dansande och statt i ständig förändring. En levande rörelse där fötternas kråkvingar bär och där man finner sin säkerhet i förändringen, och en dans med vindar som varligt viskar i trädkronorna. Samtidigt finns det i texten något fördolt. Ett jag som döljer sig, en dold frånsida och något som inte alltid Syns. Det verkar också som om diktjaget bär på en hemlighet och ser betydligt mer än andra. Kanske finns där en känslighet och en förhöjd receptivitet. Att andra inte ser det egentliga jaget kan f.ö. vara såväl en säkerhet och en trygghet som en avskiljdhet och en längtan. Ibland är ju anonymiteten ett rätt skönt tillstånd. Ingen "känner" en på djupet, och då kan man vara precis vem man vill, och framförallt inte utsätta sig för risken att bli sårad. Ibland är det skönt att vila i sig själv, och det kan även vara minst lika skönt att vandra på gator där ingen känner ens namn.
2010-04-01

  spellbound
fantastiskt!
2010-04-01

  kärleks ängel
helt underbar!
2010-04-01

  Ola Rydberg
Riktigt djupt poetiskt
gillade denna
skarpt
2010-04-01

  theperna
de sista tre raderna är så precisa

och hugger en som en kobra just i ögonblicket
2010-04-01

    ej medlem längre
andlig dimension
2010-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Jazz-75
Jazz-75