Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bild: en mirschian, en äkta fan<br> Fotot: eget


Balkongspöket


Vårvindar stökar.
Vinterdjäveln spökar.
Han avskyr gökar.
Tränger in och bökar.

”Vem har tagit mitt silverben?”
han ryter i blåa natten.



angående förfrågan meddelas:
bilden återfanns bland vinterbilder från vintern;
har nu letat i alla vrår vart den jäveln kan ha smitit
men ingen hittas, varken han eller hon eller den;

slutsats: fan var på besök ett obevakat ögonblick
i natten,
stack sig in från balkongen till vår sängkammare;
skrattade sig fördärvad och sprack. v.s.b.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Monika A Mirsch VIP
Läst 1008 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-02 09:27



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Så här i efterhand - liksom nio år senare efter skrivandet - blev jag tagen på sängen av den unge drängen... Nyss, alldeles NYSS har denna text uppmärksammats av si så där 150 personer runt om på vår planet.
De märkliga spökena är i görningen - AKTA ER!!!
2019-10-12

  stenen/ Yv Ericsson
Vilken underbar berättelse! Och bilden! Lite läskig är den!
Jag hoppas dock inte han sprack. Utan återkommer när han funnit silverbenet.
2010-04-02

  Catharina Edin VIP
Då fick jag veta varför där syntes horn, tack!
'blåa natten', det låter så vidunderligt, med ett silverben också.
2010-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP