Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


 - dagen före Påsk -




Högtiden steg in på vår gård



Högtiden steg in på vår gård
med vita fanfaner
med djupa vingslag kom de
de tre konungarna.

Svanarna slog samfällt en gir
ovan husets tak
hälsade
flög vidare till bryggan
betraktade
den lilla vaken och fann den oanvändbar.

De flög i spiral de tre
vände mot söder
och islossningsvattnet
i Sjundeå å.

Luften är inte längre bara luft
det är tjitter och tjatter
kvitter och skvatter
visslingar violintoner.

Lilla hackspetten slår på ringklockan
telefonstolpsmetallen.
Jag går och öppnar.
Han böjer hövligt sitt huvud säger,
Tänkte mig nog en lite yngre.

Kråksamhället bygger upp sitt krafs
svarta vingar svischar
kraket krattar ordning i församlingen
uppe på berget.
Allt är som förr.

Inne är inte inne längre
inne och ute är ett och samma rum.
Fönstret står öppet.
Kärleken inne och kär leken ute
smälter samman.

Köldjäveln dunstade
när hans tystnad försvann.

Våren är här
i år som alla år.
Stig på kära vänner stig på!




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 600 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-04-03 07:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så ljuvligt vacker!

Applåd!
2010-04-12

  Eva Helene VIP
Så fint! Tjusigt!
2010-04-05

    Annika J
En välskriven dikt om naturens uppvaknande.Fina beskrivningar !Och visst spelar fåglarna en av huvudrollerna i vårens skådespel?
2010-04-03

  erkki
En så härlig beskrivning av vårens intåg!
2010-04-03

  Lavinia Röd
Jaaa, men vad fint du välkomnar denna efterlängtande vår! Applåderar!
2010-04-03

  kärleks ängel
vacker målande beskrivning av våren!!
kan se och höra och lukta till din beskrivande bild!
underbar!!!!
2010-04-03

  stenen/ Yv Ericsson
Jaa! vilken underbar vårhyllning! Men du hälsa den där hackspetten att jag tyckte han va lite ohövlig...*fniss*

Köldjäveln, haha coolt utryck:)
2010-04-03

  Catharina Edin VIP
Underbart vårhyllande text!
2010-04-03

    ej medlem längre
Igår möttes jag av spovens och lärkans sång på min golfrunda, när jag kom hem svalkade sig 5 sädesärlor i vår lilla damm, och i morse väcktes jag av en flugas surr - LYCKLIG
2010-04-03

    Bo Bjelvehammar
sångsvanen känner till att april är ett vackert ORD...med ljus och förhoppningar...
2010-04-03

  Yrre VIP
Härligt!! förstår att det känns som en högtid!!
2010-04-03

    papillon
Mmmm - det är som att sömningt sträcka på sig, plötsligt bli klarvaken och höra och känna att "Luften är inte längre bara luft"
Njutbar, välskriven och kvick ur en vårglad själ. Applåd!
2010-04-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
V år
Å så gott når
R akt in på oss
E n lycklig tross
N är vi får detta
* sköna bloss!
**************
2010-04-03

  Nanna X
vilken fin vårfanfar, storslagen och rolig på en gång, applåd!
2010-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP