Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... hon utan dockan ....




någon av de trasiga

hennes doft från förr
har förmultnat
stoltheten förvandlats
i skam

hon räcker sin hand
mot den stora
hon sneglar uppåt
mot famn

hon tar sats
vill berätta
hon tröstar
hon ger


händer förblir tomma
hon sluter ögonen
hon slutar upp att le




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-04-19 16:28



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Mycket bra dikt som säger så mycket och som griper tag.
2010-04-22

  Berit Robin Lagerholm VIP
En text som bara griper hårt och berörande i en. En synlig osynlig och mycket väl ont skildrat. Man blir ledsen.
Håller med dig att en docka är en tröst men en trasdocka kan betyda mången sak. Docka, en trasig och en tilltufsad.
2010-04-21

  arja savela
Jag får genast upp bilder på trasiga människor jag känner. Så innerligt vacker, sorglig dikt! När man gett upp hoppet och handen som räcks är det ingen som tar och hjälper...
2010-04-20

    ej medlem längre
Om jag fick bestämma så skulle den här vinna hela trasdockan tävlingen! Du har fångat kärnan!
Eloge!
2010-04-20

    Annika J
En text som "svider" !
Märkte ingen att hon fanns?
Texten får mej att tänka på Spoon River Anthology.
2010-04-19

  Smörblomma
Så sorgligt, tragiskt och vackert.
2010-04-19

  Eva Langrath VIP
Sorgligt vackra ord.
2010-04-19

    ej medlem längre
Det känns som texten vill beskriva en av alla trasiga
som aldrig fått hjälp!


Berörande!


Hälsn. Ann
2010-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP