Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en trasdocka?



Ingen hade hört henne säga ett ord
hon var snäll och god
gjorde som man sa
satte sig vid sitt bord
räknade och
skrev

Ingen hade hört henne säga ett ord
hon kanske ingenting förstod
hon kom alla dar
stod vid sin pulpet
satte sig
räknade
och skrev

Hon var en god elev
den bästa
för att hon teg

Men någonting måste ju vara på tok
för ingen hade hört hennes ord
kanske hon led
i sorg
i skam
i envishet

Det är ingen som vet
varför hon vägrade
säga sitt namn




Fri vers av Monika A Mirsch VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-04-08 10:19



Bookmark and Share


    maija tuori
Din trasdocka var mycket talande !i tankarna gick jag till Finland ,den tiden var många trasdockor i skolan det var på 50 -talet .jag kännde liten gran mig själv också ... arvoituksellinen..
2011-02-03

  stenen/ Yv Ericsson
Mycket bra denna! Stämmningen allt. Lättläst och lätt att tolka. Bra!
2010-04-18

  Smörblomma
Nej men, oh så sorgligt. Man riktigt undrar vad som hänt henne, varför hon var en sådan trasdocka och vad livet hade gjort med henne...

Starkt skrivet.
2010-04-17

  Prästen utan religion
Jag får lite samma känsla som när man talar med någon gammal som berättar en spännande flisa ur deras liv

man vill veta mer
2010-04-16

  Eva Langrath VIP
Stark skildring som berör och sätter tankeverksamheten igång.
2010-04-14

  Bibbi VIP
Mycket starkt berörande.
2010-04-12

  © anakreon VIP
utmärkt tävlingstext.
Lycka till!
Calle
2010-04-12

  aol
sannerligen ett starkt bidrag till trasdockan,
2010-04-11

    Annika J
Varför tiger vi? Var hon en trasdocka, eller en drottning som bar sin krona när de andra sov? Din dikt väcker många funderingar!
2010-04-08

    J. Herward
Som en kula av glas....
2010-04-08

  Baystream
Du bygger upp berättelsen helt underbart, man är fast redan vid rad ett! Snyggt!
2010-04-08

  Catharina Edin VIP
De finns ju, de, som lider i tysthet.
2010-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP