Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag är här nu


här





där har vintern legat

och där
och där



ett tag frös den fast i krusningen på vattnet
så kraftigt och så klart
att jag kunde ligga under den
och suga in kinderna
medans solens prismabrytning
lekte köld


minnet
har bara en pappersbild kvar
och spåren i marken

minnet
väljer återigen
att säga
-Aha,


det var ju det här
som döljdes









Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 902 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2010-04-20 21:19



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Vackert och tänkvärt.
2014-05-22

  Yeppis
Det finns ett stort djup i texten,bra skriven :)
2014-05-13

  Fredrik Stillesjö
Hej Bubamara -Maria

Här, ja här ett mästerverk... Hälsar vännen Fredrik
2010-06-07

  Nina V A
och jag tänker att

här har en stor betydelse

om man så vill rädda en krusning och ett spår
där vintern legat som ett troll och snurrat sin svans
för att skymma solen

pappersbilder och pappersprassel
runt runt

kölden är ett ark


att vika undan
2010-04-23

  Rachel Roth
instämmer också med A. tack!
2010-04-23

  Saga-Sofia
Jag kan bara skriva under på det A säger.
2010-04-22

  arie
Här


...jag är Här och något finns Där; och att det finns någonting däremellan - något som frusit fast till en krusning över en yta likt vatten likt minnen som väcks till liv ...

jag är väldigt svag för den här typen av dikten, som har en så eftertänksam ton, ett inkännande... och väldigt närvarande i stunden, i sina känslor och det sinnliga

den knivskarpa fokuseringen vill hudlöst ta tag i mig, och ibland kan man i vissa betraktelser, där det sinnliga stegras så att det från njutning nästintill går mot en viss behagfull smärta...

så kan vi ju ibland utbrista att detta "något" är så vackert att det nästintill gör så ont i oss ... och det är lite så jag känner i dikten/ diktjagets närvaro i stunden och i betraktelsen...

ja, jag är lite/mkt svag för den här typen av diktning
vilket jag utifrån din diktning och de erfarenheter
jag har gjor av den under åren
har fått så många
smakprov att du som poet
så förträffligt kan axla
denna uppgift och skapa den här typen av poesi

tack min vän för en sådan här fin behållning
som jag fick av att läsa din ibland eller ofta
så säregna poesi - en gåva du verkligen besitter

många superlativ som haglade här
men det är så här jag uppriktigt tycker/ kram
2010-04-21

  Göran P Rödholm
Väldigt mycket nu, i den här dikten. Nu och här och snyggt minimalistisk på nåt sätt.
2010-04-21

  Berit Robin Lagerholm VIP
En dikt som verkligen fångar en och tilltalar en i sitt grepp. Tycker mycket om den här som flyter in i en. Mycket tilltalande och känns.
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson