Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var tänkt att den skulle vara en hyllning till de som är såfina och betydelsefulla trots att de inte vinner några nobelpris eller gör några storslagna saker. Jag vet dock inte riktigt om jag lyckades att förmedla just det. Men äsch, c'est la vie.


En hyllning till er som finns

Det här är en hyllning till de som finns.
Till de som har ögon som lyser
och gnistrar.
Till de som sjunger högt i skyn,
till de som skrattar,
och till de som ler mot mig på busshållplatsen.

Det här är en hyllning till de som hjälper.
Till de som skickar sms med fina ord när de behövs
som mest.
Till de som håller upp dörrar för personen bakom,
till de som vattnar blommorna i parken,
och till de plockar ogräs på kyrkogården.

Det här är en hyllning till de som behövs uppmuntras.
Till de som aldrig stänger av vattenkranen
helt och hållet.
Till de som alltid missar soptunnan,
till de som tränger sig före i kön
och till de som tappar sina plånböcker.

Det här är en hyllning till er som finns.
Till er som lyser upp världen runt omkring er
alldeles själva.
Till er som målarna naglarna röda,
till er som planterar blommor i rabatter,
och till er som bara existerar.




Fri vers (Fri form) av JohannaCarlsson
Läst 522 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-23 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JohannaCarlsson
JohannaCarlsson