Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är en vårdare av söndrigt material av det bygger jag nytt


Själar rinner ur


Ni

Med era näbbar och klor

Vad vill ni mig

Era själar rinner ur er

Jag torkar

Torkar

Torkar tårar som läcker...



Själar


Av vad går ni sönder

Och av vad har ni fått näring att bilda ont

Snart växer ni upp

Ni blir gamla

Unga gamla

Vem är gammal om inte de sårbaraste yngsta på jorden

Vik inte av nu

Inte av

Det finns för mycket brutet...



Torkar

Torkar splitter av själar på papperslapp

Lappar söndrigt

Samlar tårar och säger att det är salt som ger liv



Skog av själar

Ni har er jord

Som det mesta har födts ur...

Ur samma jord som pinas



Jag tror ni vill

Vill ni...







Vill ni vara sjö



I glänta




Fri vers av Jazz-75
Läst 238 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-27 22:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Seren känsla i den här texten. Mot slutet känns det som om den bara Vilar. Dock finns här också en sprödhet och en känsla av något som fallit i bitar. "En vårdare av söndrigt material" är f.ö. en lysande beskrivning av något som man kanske så småningom också kan bygga något nytt ur. Att samla tårarna och säga att det är saltet som ger liv känns trösterikt, men visst finns det mycket som är brustet och trasigt. Allt det där som bränner och läcker. Jag gillar det lätt svävande tilltalet i den här dikten. Det känns som om den på något sätt Flyter.
2010-05-09

  blaite
Kan bara säga shit va dina ord är ovanligt bra
2010-04-28

  Skymning Blå VIP
Inte lätt att rädda alla själar.... hur mycket
man än torkar, torkar splitter.
Avslutas snyggt med en sjö, är det en sjö med förlorade själar?
Gillar detta
AE
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Jazz-75
Jazz-75