Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

litet frånvaroreferat...




Ekiperarvisa

Melodi: "Lille vackre Anna"


Jag har varit eremitisk - jo
och jag nästan tappat vänster sko
den gått upp i sömmen
och jag in i drömmen
om att bättre vandra, må du tro

Men mig ekiperat har jag dock
trots en dum lekamen, kort och tjock
fann jag efter timmar
byxor, top som glimmar
trenne gånger två - men ingen rock

Värsta pärsen är dock finna på
skor som medge rum för vingeltå
öm och stor som jätten
ack, jag blir så grätten
flera år jag letat - nu och då...

Om ett dussin dagar ska jag va'
på ett möte stort så nöjd och gla'
i sandaler sköna
vandra i det gröna
därför bör det kännas som det ska...

Men jag tarvar även ny kavaj
ty humöret skarvas, än på svaj
även finna västen
i-ets prick på festen
kanske även vinna ny "malaj"...

Nej, det sista är nog blott en dröm
från en tid som var så ljuv och öm
Nu jag får mig nöja
kunna tårna böja
lite mer - och åter greppa töm...

Så för stunden har jag kommit ut
ur min grotta där jag knep min trut
ska nog kommentera
liten smula mera -
därpå kan man lita, utan prut!

(förhoppningsvis)




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-08 12:37



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Å Hemskt mycket grattis till placeringen!:)
2010-05-09

  erkki
Provsjöng lite själv. Hustrun trodde jag var ironisk. Så bra var den!!!
2010-05-09

  Åsa Pyke
Provsjöng givetvis, fungerar utmärkt. Fyndigt skrivet!
2010-05-08

  Carola Zettergren
:)den tåviftande eremitens visa, skönsjungen minsann!
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP