Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

femtio mil asfalt

 

tisdag kväll

och vi pratar

om det fysiska

det materiella

 

lägenheter

möbler

köksgeråd

hormoner

och kroppar

över telefonen

 

och det bränner

i mina handflator

efter dina fingrar

nervöst plockande

smala sönderbitna

 

vetskapen om

femtio mil asfalt

och att all kärlek

är fysisk kärlek

 

en molande värk

i nedre buken

som av ett befängt

falsifierat minne

 

och jag tänker att

du ska aldrig drivas

ut ur denna kropp

 

att jag redan har sett

tillräckligt med blod

tjockare än vatten

för resten av livet

 

och att förlossning

är det som sker när

din hakas vinkel

passar perfekt intill

mitt nyckelben

 

när det klickar till

och nånting brister

i mitt mellangärde

 

som ljudet i luren

när du lägger på

utom räckhåll för

mina fingertoppar

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 410 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-05-12 12:02



Bookmark and Share


    rödrom
De klassiska ämnena är svåra att skriva om på ett gripande sätt, men du klarar det.
2011-07-10

    ej medlem längre
återigen suveränt. jag hoppas du inte har någonting
emot om jag sparar dig som skrivarvän ?

vännen m
2011-01-21

  lyckeli
jo, tack.


för denna. oj, vad
den kändes, brändes

lämnade sig kvar
2010-06-23

  Yrre VIP
Otrolig text, berörande, fångande!
2010-05-12

  AnnaMy
texten flyter på bra, budskapet är tydligt. jättebra!
2010-05-12

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Outsägligt vackert!
2010-05-12

    johannacaroline
fantastisk
2010-05-12

  Joakim Södersten
Bara en kommentar, bra!!!
2010-05-12

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!
2010-05-12

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket vackert skrivet. Underbart beskriven känsla. =)
2010-05-12

    ej medlem längre
är det ok att få kramp i magen när jag läser... been there, done that typ... are and do as well...

fantastiskt beskrivet. bokmärker.
2010-05-12
  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd