Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På jobb bland förvirring och känslor så dyra så svaga så starka...


Landa från allt

Du kom ut bland frihet

Tackade med blick för att få lämna väggar

De tunga som omgett dig så länge


Du skapade mönster i luften

Med dina händer

Flög du högt

Och landade precis intill mig




Sen...


Försvann du bland asfalt och vårblommors gula, blåa, vita


Och tittade upp i bland


Som ett barn

Som söker sin mor



Och jag


Kände mig som syster





Till bror...









Fri vers (Fri form) av Jazz-75
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-14 11:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En dikt som bär med sig en känsla av instängdhet. Psykostunga celler, väggar av röster och alla dessa rum som man aldrig lyckas lämna eller bryta sig ur, hur mycket hjälp man än får. Men ibland tar det sin tid att vänja sig vid friheten. Ibland kan man t.o.m. flyga som en liten fågel och landa vid en tröstares hand. Kanske förmår man då att glömma allt det tunga, även om den lilla fågeln ibland kan vara ack så lätt och så sårbar.
2010-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Själen är verkligen en mångfacetterad "manick". Makalös också.
Bara det undermedvetna är ju ett sammelsurium av bilder.
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Jazz-75
Jazz-75