" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

soundtrack: Johnossi - "What's the point"




Rubicon

 

första kladdiga sommardagarna

lägger sig som ett våtvarmt omslag

över Göteborgs alla svullnader

småblessyrer och osande banesår

 

vi sitter uppe vid Skansen Kronan

glest kringströdda i nyfött gröngräs

som vårdslöst utkastade tärningar

 

härifrån finns ingen återvändo

 

långt nedanför oss hamninloppet

en gång ett vilt skenande hjärta

nu ett svalt konstaterande bifall

 

ovanför oss en koboltblå himmel

och inom oss en längtan efter blod

tjockt pulserande precis under huden

och solvarma svettlackade kroppar

 

runt oss stans skälvande konturer

Hagas solblekta pastellvolanger

och Vasas välstrukna kavajslag

 

i all sin vällustiga begärlighet

 

spänningen i din nackmuskulatur

känns nästan onaturligt stram

under min trånsjuka handflata

 

och jag vågar plötsligt nästan fråga

hur du tror det ska gå med alltihop

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-23 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd