Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
uddevalla sjukhus, ovan kulvert


bytt flicka kommer aldrig igen












jag är inte den
jag var hos dig
mina rötter låg just under jorden där
alltid hotade av stormarna

flygfä och finkornigsand
på foto prydandes söndervalsad korridor


kom, bara en gång kom
och se den jag är nu




om jag fick ett enda ord
en enda stund
fick jag en enda chans


att vara lite större







jag är inte den
jag var när jag var rädd
när himlen föll

om jag tittade upp,
den som kvävdes
för att inte ta någon annans syre

se, jag är rak nu
och fick jag bara en enda sekund
att visa dig


skulle jag gripa den



torsdag,
och det är dagen att byta landstingslakan
blå randen vikt ut

skinnet vikt ut
och in

tankarna lyfter så lätt här
och man behöver inte

hålla fast någonting
fick jag bara hålla


dig en enda natt
skulle jag släcka solen
för att inte väcka dig


och jag skulle andas
mig in i dig















Fri vers av lyckeli
Läst 692 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2010-05-27 09:26



Bookmark and Share


  gehe
De fastnade. Orden. Det här är sånt jag gillar att läsa. Keep it up.
2010-07-13

  Gunnar Odhner
"Se den jag är nu". Det finns så mycket känsla i de här raderna, i försöket att göra det gjorda ogjort. Kanske når det en bit på väg?
2010-06-01

  Anna*
Så fint, ömsint, skört och ändå väldigt stadigt och starkt! Gillar!
2010-05-27

  limerick
Lysande poesi. Bokmärker.
2010-05-27

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Ljuvligt vackra rader. =)
2010-05-27

  Aisha VIP
...så vacker...
så otroligt fin....
bokmärker!
2010-05-27

  Baystream
Underbart, underbart, underbart:

"dig en enda natt
skulle jag släcka solen
för att inte väcka dig"


UNDERBART!!!!!! kärlek!!!
2010-05-27

  walborg
En längtan att bli sedd i sin fulla förmåga att älska. Underbar dikt!
2010-05-27

    ej medlem längre
stor poesi.
2010-05-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
En text som griper sig
in i en och tar och allt
faller till marken som
ingenting, om man inte
har den man vill hålla
i och omkring...
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli