Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min dag!

Just nu är hjärtat lyckligt
av arbete och slit
belöningen är fem hönor
och en tupp som kommer hit

Hönshuset är ganska litet
och gården måste ha tak
men jag tror inte hönsen bryr sig
lägger snällt ägg därbak

Tuppen ska vingklippas
en stolt och vackert sort
lite för hans egen skull
så han inte kommer bort

Med hö har jag klätt redet
fina pinnar har jag satt upp
där kan de sitta och morna sig
mina hönor och min tupp

Så glad men trött det är jag
jag ska få lön för mitt slit
kan knappt vänta tills i morgon
då mina fåglar kommer hit!




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-27 19:46



Bookmark and Share


  yta
vad fint härligt!! man känner glädjen
2010-05-28

    ej medlem längre
Åh. hönor och tuppar är så mysiga! umgås massor med dem så blir de snart tama dessutom. avundsfrisk blir jag och önskar Lycka Till!!
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP