Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lagen om attraktion

När hon kommer in i ett rum är hon självklar i den plats hon tar, utan att göra några åthävor. Hon har sett mycket, tillräckligt för att kunna skilja en lackad yta ifrån djup. Snabbt har hon lärt sina läxor och filtrerar vant bort det som är för tunnt, oavsett hur färglatt det än ter sig. Likväl är hon öppen inför varje stund, för det som är genuint och som har något att ge. Hennes skönhet ser hon till att vårda med en klädsam distans.

Hon kan finna ro i tystnad, även med andra människor, utan att bli osäker. Hon kan sitta själv vid ett bord, utan att känna sig ensam. Hon kan stå stilla vid ett vägskäl, utan att känna sig vilse. Hon kan vurma för nya tankar, lika ivrigt som hon kan raljera över enfald. Hon har Ulrika Knutsons röst, Margareta Krooks utstrålning och Inga-Britt Ahlenius skarpsinne. Hon äger en proper klädstil och tuggar diskret när hon äter mig på håll.




Prosa (Fabel/Saga) av Ulf Popeno
Läst 306 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-06-02 22:02



Bookmark and Share


    FruPlacebo
Mycket bra text! hälsar Cynica från ds
2010-06-14

    Erika H
Så läckert beskrivet. Du hittar henne precis som du önskar där du står och faller djupt med mjuka tuggar försvinnande sakta. Hjälplöst kan du inget annat än att finnas och njuta.
En uppenbarelse att "se" och läsa.
Snyggt!!!
2010-06-05

  ~Leonardo~
...hmmm en världsvan dam med både ego och självinsikt...
se upp mannen. distanskäk blir ingen mätt på, visuellt kanske...
skulle vilja veta mera om denna dam...en viss nyfikenhet inställer sig här.
2010-06-03

    Jane S VIP
Intressant blandning av kvinnor. Uppsluppet slut!
2010-06-03

  Per Teofilusson
bra och njutbara självklarheter med överraskande slut. Ett slut som vid första påseendet utrycker åtrå, och i andra ett letargiskt djurs tuggande (typ ko).
2010-06-02

  ~Hope~
Mm... hon är din kära du och hon kommer, när du minst anar det! Så länge kan du förlusta dig med annat =)
2010-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno