Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vändo, josefinas (en syster åter )







så som drivved
kom hon till mig

och jag torkade och vände
ut och in på en hud
hängde frågorna i kastanjeträdets


lägsta gren
strök hennes hår

bakåt
och lade mina läppar
vid hennes öra

andades in
det hon redan hört
och en kungsörn
svepte över törstande fält

förbi


det var som om den svepte
bara för hoppet


vårt
/
ingen kom till tals
i ord

men mer blev sagt
denna stund
än i böckerna från förr




och när hon blundade
höll världen andan
för den ville inte väcka

ville inte snurra varven


om hon inte följde med












Fri vers av lyckeli
Läst 707 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2010-06-06 17:26



Bookmark and Share


  om en Siri
gåshud
2010-06-11

    Tea Alex
Jag har saknat dina texter, saknat dina ord och dina formuleringar. Känns som att återse en gamal vän när jag läser det du skriver, som om orden lästs av mina ögon förr, som om texten inte är ny för mig. Om dina texter ges ut någon gång tänker jag köpa böckerna. Önskar dig en fin sommar.
2010-06-09

  spellbound
Du är ju bästa! Men det visste jag redan om!
Grattis... Du håller fortfarande stilen ;)
2010-06-07

  Lili Samuelsson VIP
ja du, vad kan man säga
du är bra du
jäkligt bra
du fångar mig alltid med dina ord
2010-06-07

  Aisha VIP
" och när hon blundade
höll världen andan"

vansinnigt vackert....
lite vilt på nåt sätt....
2010-06-07

  Iréne S Räisänen VIP
Rytmisk med stort innehåll och flera ingångsvägar. Stor lyrik, med andra ord.
2010-06-07

  Yrre VIP
Ljuvligt, kraftfullt och ömt.
2010-06-07

  © anakreon VIP
Utomordentligt.
Calle
2010-06-07

  Tove Meyer VIP
du skriver så fantastiskt. som taget ut en urkraft på något vis.
2010-06-06

  Tove Meyer VIP
du skriver så fantastiskt. som taget ut en urkraft på något vis.
2010-06-06

  Gunnar Odhner
Halva dikten, t o m 'förbi' är bland det bästa jag har läst av dig. Pauseringen är mästerlig, man hör andningen, detaljerna är skarpa. Fantastiskt fint, njutbart i alla delar, spännande.
Slutet tar också tag i en.
Det är en stark dikt.
2010-06-06

  /Isabel
Fint språk.
Vackert slut..
2010-06-06

  Miss Mod
Ett underbart språk, och en undran om josefina kommer med, skirt och gripande.
2010-06-06

  Ola Rydberg
otroligt vacker poesi
2010-06-06
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli