Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://sockerduvan.blogspot.com/


Busvuxna




Så cyklar de som vinden, som solen, som gruset som följer med upp igen bakom hjulen. De följer krökningar och gupp, dofter och ljud. Ler åt kor åt får åt äppleträd och midsommarblomster. Färden avslutas omslutande av svalt svalt vatten vid klipporna vid havet vid världens ände. Det är där tiden står stilla. Så stilla att man kan befara att de aldrig mera kommer hem.

Men det gör de.
För de längtar efter sill och nubbe.




Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 225 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-08 13:34



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
här finns ingen övergivenhet, inget ont i cykelstjärten, ingen skavande disharmoni mellan "de", ingen punka (inte ens framsmygande alkoholism). Bara ljus, och det är inte alldeles säkert att det blir dansband och Tomas Ledin av det för det. Carl Anton har skrivit en låt om kylsskåpskall filmjölk, jag tycker mycket om den.
2010-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson