Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vän av liv

Till mig kommer
människorna med de
milda blickarna
sökande efter det vackra vilda
stjärngräs vallmo blåklint och
liljekonvalj
och allt detta kan jag ge dem

färger i påfågelöga fångad
och från skators vingar blå
på sentråd trädda ovala beiga
kotor från en gäddas rygg
rävhuvuden i klädda ringar

det som är dött får åter liv
i dessa ögon som är så milda
seende försonande på det
som en gång fanns och
låter det fortsätta finnas
vid vägkant funna kranier
ekorrar och harars ungar
också blommorna
som eterneller på våra
gravar.



















Fri vers av Vildand VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-06-10 08:24



Bookmark and Share


    vilgot hellros
vackert
2010-10-12

  Ken-ett
Så vackert! Det första jag läst av dig. Haft inloggningsproblem.
Kenneth S
2010-06-13

  Catharina Edin VIP
Inspirerande skrivet!
2010-06-10

  L Patrik W Johansson VIP
skriver på nåt liknande, opublicerat ännu:

Gamla män ser i unga världsupplysande kvinnor
som vandrar förbi, någon de känt för länge sen
intresserar sig igen - ler igen

Åldriga kvinnor likt halvslutna sömniga blomsterblad
möter regnets droppar, skapande nya hinnor
återföds och återser igen - reser sig igen

***

ja kanske eternellerna har något att göra med det också

Be well,
LPatrikWJ
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real