Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

för forna. / för kommande mer.








så föll en fura. så murade en stund in sig där
den kunde. just så fälldes en stolt nacke.
en man och ensamhet och en slänt av slånbär.
så dog ett barn som aldrig blivit till.










.

för somliga ingentïng.
för någon en kontinent.
röda jordar
och en elds överlevnad.




.


så lämnade jag dig utan steg, utan ord
att bära med dig under kläder.
det finns inga årsringar i furor att räkna,
ingen saknad att sätta på hyllan ovan spisen,
det finns ingenting i skrift för att säga.

just ingenting att ge dig.



.



för somliga ingenting.
för dig en mull och en åker.
jag vet. för dig ett livs skördar.



jag svälter.

dig.








Fri vers av lyckeli
Läst 459 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-06-23 23:09



Bookmark and Share


  Sunlight
En mycket berörande text.
Väldigt bra skrivet.
2010-07-11

  Yrre VIP
Som att skörda andras ord, tack du vackra.
2010-07-08

  Gunnar Odhner
En saknad av själva saknaden, vackert diktad med den röda jorden som grund. Berörande.
2010-06-24

  Baystream
Helt underbar - bara ÄLSKAR språket och hur du använder orden. Applåd.
2010-06-24

  Aisha VIP
...fantastiskt!
...att så bra kunna skildra intet...tomheten...
och acceptansen av tomheten....
sååå bra!!
bokmärker!
2010-06-24

  Anna*
Fint gestaltat av det som inte blev
2010-06-24

  Jan Simonsson
Och hur många är vi inte som kommer och går på denna jord utan att få något eftermäle alls. Vackert och brutalt.
2010-06-24

    ej medlem längre
"jag svälter /
dig"

Skitbra. Ibland säger det alls. R.
2010-06-23
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli