Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vacker vackrare ensammast


Stackars lilla utseendefixerade samhälle

På en kal gren ute i skogen satt en vacker liten fågel. Hon kvittrade inte mer som alla andra skogens fåglar hon bara satt där och putsade på sina färgglada fjädrar och flaxade med sina perfekta vingar.
Hon kunde inte längre flyga därför att hennes hjärta var tungt som sten och lastat av fåfänga som en gång börjat med osäkerhet och dåligt självförtroende.
Hon önskade inget hellre än att det skulle komma en fin och trevlig hanne och säga att hon, just hon var vacker men hennes självupptagenhet hade utplånat hennes känslor och känsla för att möta andra fåglar.
En dag föll hon ner från grenen och hon försökte inte ens flaxa med sina vackra vingar för att försöka flyga utan bara väntade på att nå marken för att dö.
Ingen fågel sörjde hennes död för det var ingen som kände henne. De kom bara ihåg att hon var mycket vacker.




Fri vers av Andersx
Läst 576 gånger
Publicerad 2005-11-16 15:17



Bookmark and Share


  Jessi
Jäkligt bra den här! Jag som själv har noll självförtroende försöker tänka att det är insidan som till syvende och sist räknas, men sen ser jag min kropp och plågas... Men du har så rätt med den här texten!!!
2006-01-08

  sol
snygg symbolik! tål att tänkas på. släng alla speglar och känn efter hur det är att finnas!
2005-11-25

    n.
skoningslös och helt sann. jag gillar även din beskrivning av texten...
2005-11-19

  mariann
Kloka rader!
2005-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Andersx