Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och motsvarande helvete för kvinnan (där har jag dock inte mycket introspektion tyvärr)... © Erik Brickman 2005


Mannens helvete


Ja. Sådär är det med kvinnan,

man får inte tycka om henne för mycket,

men se upp så du inte försummar henne

och var bara sådär lagom omtänksam.

Tänk på att vara vardaglig,

men inte för grå och tråkig

- endast sådär passande äventyrlig

utan överdrifter och pinsamheter.

Dock: glöm inte att förändra dig, spontant,

utan att riskera det trygga, invanda!

Överraska henne oregelbundet perfekt

men det får inte bli en tjatijg slentrian,

utan låt henne vara ifred, ensam

men förlora henne aldrig ur sikte.

Visa att du är den trygga famnen

men du får fan inte kväva henne - OBS!

Framför allt: var dig själv och ingen annan

men häng med i tiden, gör inte bort dig

och ge henne den "push" hon behöver

men knuffa henne inte sådär, vårdslöst

det fattar du väl? Du är väl intelligent?

Men försök inte förstå, analysera henne

du ska veta intuitivt vad hon vill.

Ändå: var inte tyst i onödan - tala

men håll käften - hon pratar - lyssna!




Fri vers av Arowana
Läst 1226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2005-09-13 09:35



Bookmark and Share


  Nära
Allvarsamt tokroligt beskriver den det paradoxala i att försöka vara till lags. Är det manligt eller kanske ömsesidigt?.... Hursom härligt ärligt skrivet.
2006-09-29

  Madjori
Så sant...kvinnan är svår att förstå. Tack o lov att jag inte är man, för det kan verkligen inte vara lätt i dagens samhälle ...ena dagen velour andra
dagen karlakarl...som kvinnan kan luta sig emot....Vilket ben ska dom stå på? Inte lätt.
Mycket bra skrivet...
2006-09-13

  Almagrundet
Ojojoj... Ja, dessa på nära håll smärtsamma, men på lite avstånd komiska paradoxer, har du verkligen fångat bra!
2006-09-13

    n.
precis såna krav jag ställer på mina pojkvänner. jisses sicken djävul jag är.

bra text, fanimej!!
2006-05-11

  Yvonne Vigstrand
Mycket bra skrivet och jag kan tänka mig att många män känner som du.
Jag får som kvinna en tankeställare, så din dikt når ju ut med sitt budskap.
Du skriver underbart fint!
Kram från Yvonne
2006-04-12

  sol
sen finns det en bok...
"mannen som kunde tala med kvinnor"..
du har ju fattat det här.. ;)

allvarlig ironi.. ni har det tufft.. men vi med..
är väl det som är spänningen..???
*suuck*
hursom - snyggt fångat!

.
2006-04-09

    BoingBoing
Så sant så sant
2006-02-09

    Andersx
he he.....kanonbra. Bullseye...
2005-09-15

  Anders_A
På pricken. Med både humor och insikt.
2005-09-13

    ej medlem längre
Måste faktiskt le lite åt denna, för antagligen ( och tyvärr) har du nog hittat lite sanningar här. (Ja fastän ni män inte är så speciellt lätta att förstå heller alla gånger...) Den enda rad jag personligen inte kan hålla med om är den andra.
2005-09-13

  Bodil Sandberg
Genialt skrivet - min man skulle hålla med dig - jag lovar
2005-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana