Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag förstår att såna här texter sticker i ögonen på människor som är ateister och naturalister t.ex. Men jag vill verkligen ändå skriva om det och texten inspirerades av låten "The Spirit Carries On" av gruppen Dream Theater. © Erik Brickman 2015


Ta Emot Förlusten


Lång tid tog det att se, att efter livet finns något alldeles visst
och att det finns en mening, i att jag mister allt till sist.

Allt måste försvinna; min mor, min far, mitt barn, kärleken,
mina syskon, min släkt, mina vänner, ja hela världen.

Det sker i stunden när döden omfamnar mig, och jag går på,
till nästa liv. Men minnet finns ändå kvar av det, i någon vrå.

Hågkomsten är nog aldrig helt utslocknad, och minnet friger
insikter från andra liv, som när vi är här, ingen förklaring ger.

Men det gäller att acceptera det och ta emot förlusten.
För den är en del av slutet och därför av livet och lusten.




Fri vers av Arowana
Läst 402 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-22 09:07



Bookmark and Share


  Dharmata
Det är en märklig känsla..att känna igen sådant man inte borde...
2017-01-05

  Den lilla tänkande
Det bara måste finnas något mer när man dör...hoppas jag
2016-01-30

  L.byström
Väldigt vackert och en känsla av sann tröst.
2015-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana