Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen i en sommarkväll

Jag såg dig häromdagen
vid kassan på Ica
funderade på om jag skulle hinna
men du var försvunnen när jag kom
och jag tänkte att det är väl typiskt
att få se dig igen efter så lång tid
och inte hinna säga hej

men jag plockade mina varor
mjölk, te och ost
du vet, det jag behöver för att orka
en dag till i allt elände
ställde mig i kassan och undrade
om jag skulle ha en tidning med

Fram till kassörskan
hon log och frågade om det var något mer
kanske ett annat hjärta, eller ett nytt tänkande
men jag svarade nej tack och betalade
packade ner mina saker och gick hemåt
med The Cure i mina öron

Hemma igen tog jag av mig skorna
ställde in mjölken och osten
tappade upp ett bad och sjönk ner
förtrollad av aromerna från det varma vattnet
och jag önskar du kunde se mig
när jag tvättar mitt hår
drar fingrarna igenom det efter rester av schampo
sköljer igenom en sista gång
och kliver ur

Jag tog på mig tröjan jag vet att du gillar
för jag hade tänkt på dig hela dagen
sen jag såg dig där i kassan
och jag inte hann säga hej
jag visste att du skulle känna igen mig
mitt hår är lika rött som då
och mitt skratt ekar likadant

I soffan sjönk jag in
tittade på ett avsnitt av Family guy
sen satte jag i en DVD istället
tittade på A room with a view och drömde mig bort
till de där sommardagarna på landet
när dina döttrar var under min tillsyn
och vi plockade smultron tillsammans och badade
medan du satt inne och arbetade

Livet var så lätt där ute
jag känner det så väl nu när jag är ensam
bortglömd i min lägenhet
jag saknar nätterna då det bara var vi två
i ljuset från eldflugorna
vi satt uppe till morgonen och pratade
om drömmar, musik och livet
och jag föll i kärlek för dig

Filmen är slut och jag reser mig
det har hunnit bli sent igen
jag drar ner rullgardinerna och lägger mig
i min renbäddade säng
drömmer drömmar om en sommaräng
där du säger att du älskar mig
och jag kysser dig
en sista gång




Fri vers (Fri form) av Ummm~oh~yeah
Läst 402 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-07-06 20:40



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Väck liv i det då, vet ja´! ....
2010-07-06

  tom boreland
om längtan
så kan det vara
2010-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Ummm~oh~yeah
Ummm~oh~yeah