Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon frågade mig aldrig


satt vid systerns bädd
- räknade sekunderna på hennes klocka
- innanför varje siffra levde fem sekunder
- ett två tre fyra fem
- ett två tre fyra fem
- ett två tre fyra fem
- ett två tre fyra fem

- och så fortsatte det minut för minut för minut för minut för minut


jag tackar livet
för att jag har en syster

fastän hon dör ifrån mig
utan att fråga vad jag vill ...





Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-07-09 14:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det där tog!
2010-09-20

  Mr Lindemann VIP
Det var hårt att ta till sig det du förmedlar här
det tar en tid och så inser man att det är i nuet man så egentligen kan mötas ...
2010-07-25

  Bibbi VIP
Smärtsamt berörande.

Ibland måste man tydligen lägga ner viljan att förstå.
2010-07-25

  arja savela
Jag har aldrig haft en syster men känner mig djupt berörd
Kram Arja
2010-07-13

    Annika J
Det är ju så det är, livet.Sekund efter sekund. Vi äger bara den som är just nu. Och bara den närhet som är just nu. Och ändå samlar vi all tid och all närhet i livets skördekorg.
Din dikt berör även den som aldrig ägt en syster!
2010-07-12

  arja savela
kära vännen så sorgligt! sänder en tröstekram. Arja
2010-07-11

    ej medlem längre
Vännen min! Jga beklgar ur djupet av mitt hjärta!
Jag har inga syskon...fast jag har men ändå inte...
Men jag kan känna hur högt älskad hon är...
2010-07-09

  Smörblomma
Men så hemskt. Syskon är ju egentligen något av det bästa vi har. I mångt och mycket våra närmaste.
2010-07-09

    ej medlem längre
Det kan vara så det känns!

Någon nära går bort, man har inget att säga till om.

Det bara sker ...


Hälsn. Ann
2010-07-09

  Eva Helene VIP
Nuet, det enda vi har - och som vi kan få dela.
Stark text som griper tag. Två systrar så nära, så nära.
2010-07-09

  walborg
Gripande och smärtsamt - nuet i sekunder nu.
2010-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP