Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mer än så behövs sannerligen...




Blott en skur...

Melodi: "Blott en dag" (Sv.Ps. 249)


Blott en skur ej hjälpa kan mitt sinne
blir ej dur förr'n regnet öser ner
Ack, så het jag är, mitt stackars minne
blir en pur chimär, om inte mer...

Jag behöver svalka på min panna
och som Kelly stampa i en pöl
då förmår nog även Musan stanna
sådan kur kan kalla fram ett bröl...

Som en tjur må rassla i sitt tjuder
vill jag dansa i ett litet hav
då jag sjunger visan vida ljuder
mot den skans som icke går i kvav

/: Vild och galen vill jag åter skråla
glad och tacksam för det vann som kom
femme fatalen synes kåter måla
lustig bild och börjar sedan om... :/






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-18 00:35



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Ja din fena på detta med rimmad vers medelst takt och ton torde vid det här laget vara världsberömd. I alla fall i min lilla värld. Bara att lyfta på den sedvanliga hatten ju.
2010-07-19

  Ola Rydberg
Ja fyndigt och bra
2010-07-18

  LassO
härlig text fast LS skulle svimmat av de sista raderna ;=)
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP