Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semester Jojk.



Ränn tidevarv sprungna
som en stjärnbild brusten i natt



Håll mig eldars värme, sjung mig genom dem
händer över kalla kinder och
led mig sedan hem.

Som mörkerljud och kalla hudar

jag har brännande näverglöd

Och trummor dansar nattens tid

jag har fjällen med mig och sångens bröd

jag Jojkar våra stränder och
sjön så kall och svart
jag Jojkar oss genom dag
och kallaste kallaste natt

Svep mig skinn. garvade och ljus
för mig sedan till vårt oss
till vila i vårt hus.




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-07-24 22:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En underbar text, jag känner mig hemma!

Jag är inte same själv, men måste varit det i ett tidigare liv.

Min känsla för våra svenska Indianer och naturfolk är så stark ...


Hälsn. Ann
2010-08-06

  aol
vackert min farfars far var same, ersson hette han
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP