Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den inre rösten

Melodi: "Jag har hört om en stad ovan molnen"



Jag har hört hur den gnälliga rösten
bara klagar och surar och gnölar
jag den jagat att leta fram trösten
så att golvet ej blir till en pöl...

Och när sugaren viskar om dammet
och när disken på meterhöjd sölar
vill jag truga mitt steg ut ur slammet
för att fiska ur kylen en öl

Men den ölen finns blott i mitt sinne
den är stor, den är stark som en björntråd
den dock fordom har fläckat mitt linne
på den tiden jag än hade råd

äntra krogen och bägaren svinga
skratta högt och med vännerna tjata
helt spontant låta sångerna klinga
ja, den tiden var härlig ändå

Snart är slut denna sommarens vila
och jag åter må lära mig gnata
mellan arbetsuppgifterna ila...
ack, jag längtar pensionstid som få!







Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-07 19:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här har du fått till en riktig gobit:)
Jobb är ett nödvändigt ont som inte borde vara så länge som nu:(
2010-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP