Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur jag lånat nynnandet.


Lägg till vilda virvlar av
kärleks hamrande bröst
en gnutta svårmod
så har du min röst

Med den jag sjunger sånger
utan ord i bland
jag vilar orden stilla för
att se ett annat land

där finns brutna mönster
stjärnefall och blänk
höga höjder faller
i skummande stänk

En barkbåt guppar sakta
i tjärn så djup och svart
där lämnas mina tankar
där sparas mina skratt

ja alla ord jag lånat
och sången likaså
in i trygga moderjordens famn
tillbaka får gå.

För orden är en spegling
och sång som lyftande vind
då och då skymtas de mig
som en smekning på min kind.






Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2010-08-08 13:40



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Vilken sällsam ton som vilar över dina ord, de tar jag till mig för känslans skull, för melankolin, för lusten att nynna, för det fina som livet ändå erbjuder, mitt i allt. Det här var ödmjuka rader att läsa.
2010-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP