Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mormor min.


Du kära lilla mormor
blek och grå och trött
du har den vackraste klockan
hos dig den tickar sött

Jag minns nätter hos dig
i soffan under den
hur jag vilade så tryggt
och aldrig längtade hem

Tidig morgon innan sol går upp
i köket, du och jag
goda mackor och samtal
doppas i vår varma choklad

Sommarspring längst stigen
i sjön vi badade kallt
jordgubbar sen väntade oss
med vispgrädde och allt.

Nu ligger du i sjukhussäng
du är nu 90 år
men hjärtat dit det tickar på
som klockan, går och går

För nån dag sen var det kritiskt
barnen skyndade sig till dig
väl där log du förnurligt
än vad det inte hej.

En dag ska klockan hänga
på väggen här hos mig
men än hoppas jag att det dröjer
jag vill inte förlora dig.





Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-12 13:04



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Så fina rader, blir varm om hjärtat (kan verkligen rekommendera Urkult!!!!!!) de har också poetry slam men jag var inte där, var med mina barnbarn
2010-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP