Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det började med att jag skulle omarbeta en text, men det fanns till slut nästan ingentig kvar av ursprunget....




Ganges

Fann mig själv vid stranden
av din heliga flod
i omloppet av ditt liv
och nymånens sände
sin strimma
av vilsamt, lockande ljus
och jag nåddes 
av hoppfullhet
när kärleken som gömts
stod i ny


så mjuk och rund
blev världen
trollbunden
upplyst
i en växande fas av lycka
stod jag
till dess jag var helt uppfylld
av din värme
och jag svalkade mig
i den flod
dina krafter skapat

fann vila
i dina vågor
när din bärkraft
lyfte mitt liv
förde mig framåt
förde mig hem




Fri vers av carimba
Läst 371 gånger
Publicerad 2005-11-21 09:59



Bookmark and Share


  Markattan
Rader som lyfter högt ovan, livsbejakande och nästintill renande att läsa detta mycket vackra och målande alster. "Fann mig [...] i omloppet av ditt liv" - så bra, så bra uttryckt. Tycker mycket om!
2005-11-21

    Mejja
Underbart vackra ord som lyfter fram livet. Dit vill jag fara och uppleva....
2005-11-21

  Rachel Roth
vid Ganges stränder...nås diktjaget av det heliga och livet lyfts till en annan dimension, där vi känner oss hemma. Så fint skrivet
2005-11-21
  > Nästa text
< Föregående

carimba