Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

18 års kris



Har aldrig gillat konceptet
att bli vuxen
vem eller vad för sorts auktoritet
avgör det
finns det ett målsnöre någonstans
som siffran 18
till exempel
det är inte siffran i sig
jag inte tycker om
ett nummer bland många
det är dessa förväntningar
som ska axlas
jag vet ingenting egentligen








Fri vers av J. Herward
Läst 499 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-08-20 14:39



Bookmark and Share


  sulimaa
Ju äldre jag blir så inser jag mer och mer hur lite jag egentligen vet om det under vi befinner oss i ...LIVET...Att vara vuxen innebär mer och mer ...för mig ...att ta ansvar för mig själv ...för mitt beteende och för mina känslor...och innerligt hoppas jag att det lilla barnet för evigt ska följa min väg ... jag ser dig som en fantastiskt klok människa ...oavsett ålder ...du förmår dessutom att uttrycka dina tankar i underbara texter ...så fortsätt med det ...mogna ...men behåll ditt inre barn...
2010-10-03

  Suzy med punkterna
Dessa förväntningar som siffror innebär förhindrar snarare än möjliggör...
Väl skrivet.
2010-08-26

  Mats Henricson
Mycket intressanta aspekter på inträdet i vuxenvärlden .....
2010-08-22

  Anna*
Det kanske är svårast att erkänna att man inte förstår eller kan i ungdomen. Det har du gjort :-)
2010-08-20

  En strimma av guld
Åldern är något som bara symboliserar en siffra på papper. Känn åldern inom dig så kommer krisen att utebli.
2010-08-20

  Junitvillingen
Ja du, människan har tyvärr en förmåga att liksom förvänta sig att man ska vara och bete sig på ett visst sätt beroende på den ålder man befinner sig i. Men ålder är bara siffror och inget annat! Din text är tankeväckande, synd bara att alltför många är kvar i ålderstänkande...
2010-08-20

  the apache kid VIP
expectations are a drag, but I have to admit - I envy you -
I would love to be 18 (again)
best wishes/apache
2010-08-20

  The Magpie
ah de e inte skoj med alla dessa förväntningar inte!! framförallt inte om man har en massa snesteg i bagaget :P!!
2010-08-20
  > Nästa text
< Föregående

J. Herward