Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänkt.



Hur vilar inte nätters längtan efter
ny och obruten dag

men alla dagar ger detsamma
även där friska vindar tar tag

Samma gamla lisa och en
överaskning då och då
dagarna och nätter
det bara samlas på

Plötsligt ser jag ljuset
och jag tindrar som aldrig förr
vill slänga gamla sopor
och stänger gårdagens dörr

jag kysser marken där hon färdas
för var morgon ny
ger mig hopp om att kanske
kan min morgon gry

Ny och ren under himlen
den har en regnbåge att glida på
ja, jag tror att jag självaste himlen
en sådan dag kan nå

Men intill dess så trampar jag på
jag ger ungarna frukost och ser
att genom dem ger livet
bara mer och mer

Kanske ingen regnbåge behövs,
ingen strävan att himlar nå
jag har dig och ungarna och livet
det är allt jag behöver för att gå.





Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-22 00:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Tack för en fin och lågstämd dikt
2010-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP