Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

knota måste man få göra

ävenledes samtid störa...




Boll till framtiden - helst även samtiden

Melodi: "Kors på Idas grav"


I mitt gille finnes snille, charm och stil
fast jag icke lärt att föra fram en bil
men i dikten
ser jag plikten
att ej sikten skyms av sil
Och om hundra år det görs en facsimil…

Sån är drömmen, fastän öm än i sitt skak
nog bör framtidsläsarn finna snille, smak
Synd är bara
samtids skara
sällan flockas runt mitt flak
nog är dikten rund, men ganska sällan slak…

Nog har skalden fog för ilskans klara ord
sällan läses vad jag lägger här på bord
och i framtid
finns ej samtid
skalden fundrar smått på mord
men min dikt är ock till eftervärldens hjord

Om än samtidsbuffeln frustar och går på
vill poeten gärna ställa sig på tå
bliva längre
men ej trängre
ty den äran vill man nå
mens man lever… icke fälla tårar så

Icke kan man det förtycka, eller hur
skalden söka vill sin lycka långt från mur
så jag jäser
liksom fräser
plockar ur min fatabur
ord och ton från moll som gärna går mot dur…






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 812 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-22 02:33



Bookmark and Share


  Nanna X
Tja, hur ska man få folk att läsa dina smakrika bildade roliga verser? Det räcker uppenbarligen inte med att skriva bra och mycket, för det gör du ju redan. Du får väl ta till några än mer catchy rubriker, om sex och droger och död och sånt?
2010-08-22

  Monika A Mirsch VIP
gott att sitta här i höstnatten med en ny låt rungande i knutarna - Inte illa - Inte illa!
2010-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP