Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sjung och skänk mig medkänslans tanke!




Sång om bedrövliga ting (fallstudie)

Melodi: "När jag första gången var i Spanien" (förstaradstitel)

 

Bom bom bom - blåmärken täcker mig
bom bom bom - smärtan ej båg
bom bom bom - stortån förskräckte dig
om du den såg

Ack, jag föll så illa över tröskelen
sjunger nu en visa ny, för bövelen
Jag är skör och blåmärkt som en val
fast jag fick mig en härlig dröm
under natten tarvas ändå söm -
någonting som kan hålla hop
det som finns i nagelgrop...

Bom bom bom - blåmärken täcker mig
bom bom bom - ödet är grymt
bom bom bom - stortån förskräckte dig
det är ej skrymt

I min famn låg korsord, temugg och fodral
för de glas som göra sikten skön och klar
Tyck nu synd om denna femme fatal -
full av blåmärken, skrubbsår, plåster
hon ganska så begränsad är
vill likväl inte gå i kloster
man ramla kan ock där...

Bom bom bom - blåmärken täcker mig
bom bom bom - snart är den slut
sången som något förskräckte dig
skyndar sig ut!

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-26 19:58



Bookmark and Share


  Nanna X
ja du är verkligen en fatal kvinna : )
härligt att man kan dikta om eländet!
jag kan inte melodin, men skickar dig en medkänslans tanke iaf.
2010-08-27

  Måna N. Berger
Medkänslans tanke kommer här!
2010-08-27

    ej medlem längre
Trallvänlig låt om blåmärken *S*
Blåser på det onda vännen...blååååååååås!
2010-08-26

  Suzy med punkterna
Du är allt en riktig drummellisa min vän ...men vilka texter det ger;=)
2010-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP