Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur hjärnans vindlingar.


Ritar min tanke i våta jorden
om det som var och känslan som nyss kom.
För allt som sover sitt sista på jorden
att det en dag på nytt börjar om.

Hur det andas,knirrar, virvlar och glänser
hur färger förslösande brinner ut.
Hur allt som är så vackert och saknar gränser
dör i ett sista crescendo när sommaren är slut.

Om jag hade varit en del i det sista
som ett blossande löv eller strå.
Och jag fick i färger nära döden brista
vore det då lite lättare att gå?

Att sitt vackraste nalkas då tystnat har orden
att få dansa som löven i flykt.
Eller böjas som strået varsamt till jorden
innan vintern livet har ryckt.

Att därefter vara ett frö till att föda
att ge näring till det som lever på nytt.
Vore det inte en tröst för all möda
som en smekning efter livet har flytt.

Suddar med handen drömmarna
mina ord, lite klena försvinner.
ler åt tankeströmmarna

Men

Det är något med hösten som döden minner.





Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-27 09:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gosmaskig läsning
vemodet andas vackert
2010-08-28

  Elaine.S VIP
Vilken alldeles underbar höstdikt, även hos mig känns hösten som att dö en smula eller att behovet att gå ner i varv blir starkare, tyckte mycket om din dikt.

"Och jag fick i färger nära döden brista
vore det då lite lättare att gå?"
2010-08-27

  Christine Sabel
Såå vackert, ska det inte vara "något" i sista raden?
2010-08-27

  Trädflickan
Jag håller med, det är något med hösten som minner om döden. Så vackert och finstämt skrivet. Blir sorgsen och vemodig i sinnet.
2010-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP