Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jord, som du har mig

Jag har aldrig räknat

markerna du gått på eller hur många
månar du vandrat

Dina vingtag över myrarna förde
med sig doften av stigning
och Hjortronblomster.

Jag hade trummorna då.

Som orddansen hög och lika berest
jag dansade, vet du med
Orrklon runt midjan.

Du har aldrig sett mig så

Jag hade vedmark under fötterna och rykande eld
från min näsa

Som en jord i försvar för sin stig.

Det var när jag lagt mig till vila där
och lingontuvan bar som en kudde du såg

en jordbrytande.

Man kan bli sådan av bedjan.




Fri vers (Fri form) av Yrre VIP
Läst 545 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-08-27 21:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Riktigt fint! Skicka gärna din dikt till Jordens vänner! Birger Pireke
2014-11-05

  Anders Perols
Mycket vackert, dina ord placerar mig på myren med dess underbara dofter.
2010-08-28

    Bodil Sandberg
Jag älskar den här rätt och slätt älskar - så enormt stämningsfullt och vackert högtidligt OCH ödmjukt underbart säger jag bara!! varmaste applåder sparas tack!
2010-08-28

  Peter Matsa
Antagligen är jag jävig i frågan, men detta var förunderligt vackert!
2010-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP