Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

köksbordstankar

 

 

 

så lämnade andra ungen boet

åtminstone för en stund

kanske för alltid

 

och hemmet blev tommare

 

ett hem

vad är det utan liv?

det enda som lever är dammråttor

 

och pengastress

 

arbetat hela sommaren

vad får jag för det?

 

restskatt nästa november

liksom i år

för många arbetsgivare

och jag ställer upp

dag som natt

 

sparar a-kassedagar

slösar med mitt liv 

 

 

 

det finns inget liv 

bara kamp   

pengar till överlevnad

 

så jag letar tillflyktsort

en fristad

 

och så var det en liten fågelunge kvar

syns knappt till

 

 

vad blir kvar?

 

rester

rishögar och gammalt bråte 

ett övergivet näste i utdömd bygd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-03 10:37



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
ÅÅh så sorgligt det låter, ja man orkar inte jobba hur mycket som helst, då blir man utsliten. Och barnen ja, sådär känns det förstås, men man ska ju egentligen vara glad att dom växer upp och blir flygfärdiga, hemskt vore annars!!
2010-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan