Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om politiker

otrohetsaffärer

och svårigheten i att vara människa




på irrväger i mänsklighetens träsk och sumpmarker

 

 

mörkervägar

 

så lätta att beträda

när sinnet omtöcknat och könet smekt av smicker

 

uppmärksamhet

 

som egot längtat trängtat

ropar också kroppen efter bekräftelse

 

du finns

du syns

du är åtråvärd

 

på avtagsvägar 

 

fyller du tomrummet

dämpar ångest 

ett kort rus av lycka

 

 

när vardagen syns övermäktig 

är verklighetsflykt enda vägen

 

vårdnadstvister

svek

och otrohet

 

glömt

i en stund av hetta

 

en lek

ett spel

en känsla av makt och berusande spänning

 

förbjudet

 

skulden kittlar och gör dig hög

 

konsekvensen

skam

 

glömt i stundens hetta

 

 

 

 

 

jag pekar inte med moralpinnen

vad har jag för rätt

med skorna fulla av lera?

 

men

 

det finns alltid en fri vilja och ett eget ansvar

 

värna den

 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-03 11:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan