Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sant och riktigt.


Det är vind inför morgonen inatt

Jag ska vakna med den inuti
jag ska gå ut med bara fötter
så varm som jag någonsin kan bli

Jag ska dansa i frostens vita
jag ska sjunga med magen om jag kan
jag ska skrika mitt höstigaste rop
som bara jag kan i bland.

Vita ängar rör sig
för här har frosten gjort sig bekant
och om jag lägger stegen innan så
rör den sig likadant.

Mina andetag gör puffar i luften
jag gör gubbar med min mun
och skönheten i detta tysta kalla
gör mig alltid stum

Här finns ingen sommar kvar
all potatis har jag tagit upp
och från laggorns slutna rum
hör jag min galna tupp

Man kan hata mörker
men jag ser eldar och värme
och jag har dig i min säng
och jag kryper närmre

för vila och sång och många glada skratt
allt som evigt består
vår viljas hjärtas längtan
ingen vinter rår.





Fri vers av Yrre VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-04 00:03



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Härligt livsbejakande text : )
2010-09-04

  yta
Du är så fantastisk på att dikta tack för en fin läsupplevelse
2010-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP