Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2010-09-07 Jakt.


I myrkanten lämnar fukten som dansande lågor
dagen andas sakta när ljus väcks till liv.

överallt ser jag naturens gåvor
väntar bara på Älgens stolta kliv.

Där jag sitter är jag en del av
det hela
något uråldrigt växer sig stort
Att få vädra och speja och jakten dela
är en vilja som länge har grott

Så nu satt jag för första gången
ensam med mitt gevär
Efter alla längtande år så
äntligen är jag här.

För mig är jakt ett seende
för livet så som det alltid varit
inte bara ett dödande
av livet som jag tagit.

En del av stora cirkeln
ett vördande, en tro
och denna kväll så sköt jag
en kalv och en ko.

Jag fick sjunga tacksamt
en jojk i senan timme
och tacka för mig riktigt
till jordemoderns minne

Så vandra natten sena
över skogar över mark
och erfarenheten kan endast växa
av detta sig stor och stark.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 540 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-07 22:03



Bookmark and Share


    AA VIP
Fint skrivet. AA
2010-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP