Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kanhända att den passar sig för läsning på scen...

 




kanhända att vi är mer lika än så


ibland går jag på ica
bland vanliga människor
jag tar en burk med kikärtor
stoppar ner den i korgen
väljer bland filen och äggen

jag går runt där och känner mig fin
i mina svarta converse, i min svarta kavaj
och tänker att livet är rock´n roll
utan att för den skull dra ett gitarrsolo mitt på golvet

musiken liksom gungar inuti mig
jag går i takt
sveper runt en hylla, sätter ner foten
för att stanna en stund
då kan jag höra neil young i mitt huvud
han liksom bara är där
med vinden i sitt fladdrande hår
och polisongerna är större än buskarna i min trädgård

de andra som handlar på mitt ica
doftar dansband och bingolotto
moderat och kräftskiva med hatt och haklapp
de har ofta flera bilar, hus med pool, något lantställe
fast vi bor på landet så vill de ha något att åka bort till

jag tänker att de kanske inte alls är flamingokvintetten
eller lotta engberg
de kanske är rock´n roll allihop
och att vi borde prata med varandra om det

 




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-07 23:59



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
kanhända :) bra där!
2010-09-09

  Carola Zettergren
Exakt!! Superbra och jättebäst, visst passar den att läsa högt, mycket högt tycker jag nog för detta var ett viktigt budskap, ett riktigt bra budskap som gott borde vara obligatoriskt att läsa också, så den sparar jag!:)
2010-09-08

  Catharina Edin VIP
Härlig text säger jag och menar det, den kan läsas högt eller tyst, och alltid med behållning.
2010-09-08

    Melona
den här är och förblir fantastiskt sagolik. kärlek till människorna, förtäckt i någon form av ödmjuk generalisering. rocknroll, babe!
2010-09-08

    ej medlem längre
Gillar skarpt! Jättebra avslutning :)
2010-09-08

  Aisha VIP
...ja vi är nog mer lika än så...
och tänk....sådär går jag också omkring på Ica och tänker ibland...om du hade gått förbi mig då så hade du tänkt att jag tänker bingolotto när jag tänker Rammstein....

som vanligt en fyndig och tankeväckande text med underhållningsvärde....
och ja....jag tror den passar fint på scen...:-)
2010-09-08

  PPQ
kan hända att den funkar på scen den funkar defenetivt här
2010-09-08

    ej medlem längre
Jag kan både se och höra denna läsas på scen. Vardagspoesi när den är som bäst! Toppen!
2010-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP