Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröstlös

I mörker och fukt lever du
ditt inre regn förvandlar världen
och gör den sjaskigt grå

Det finns ingen väg tillbaka
så acceptera du och bär bördan
som nästan spränger dig

Men en gång när du tar sats
för att med all kraft dra lasset
över ännu en ojämnhet

Känner du visserligen tröstlös
att ett hopp har övergivit dig
men att ett annat börjat spira

Fyll då lungorna med ny luft
och känn doften i fjärran
av en annalkande vår

vila innan du igen tar spjärn




Fri vers av Cinemiracle
Läst 537 gånger
Publicerad 2005-11-24 23:57



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
mycket vacker, stillsam, fräsch, hoppfull dikt.
Det nya ännu sköra spirande uttrycks genom den jämna rytmen och bilden med frisk luft. En andning, luft.
Att den inre världen färgar den yttre beskriver du fint i de första två raderna.
2005-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle