Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kan man känna glädje i tvång?

borde byta yrkesbana till något lättare än vården

eller åtminstone få tid till att träna

men hur skulle det gå till när arbetstiden är så oregelbunden

det tar på krafterna att aldrig veta hur veckan kommer att se ut

hur ska jag orka träna något 

är glad bara jag hinner hem mellan skiften

behöver vila också

tänk om jag hade mer tid

 

inte ens sömnen efter nattskiftet fick vara helig

svarade på jobbförfrågningar mellan 7 och 11

ögonen knappt öppna

fingrarna otympliga

tänk om jag missar jobb

 

ryggskottet är nära nu

ryggslutet ömmar och känns stelt

rädd att det ska bli värre

tänk om jag hamnar utanför

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-24 10:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan