Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det som är nu har redan varit, det som kommer är redan här

 

 

hösten 

vacker

om jag levde i stunden

eldens färger

kylslagen luft

klarhet

 

så friskt

 

så nedbrytande

förmultnade höstlöv

vissnade blommor

 

pendeln saktar ner i vila

 

i tankarna möter jag redan det som komma skall

 

ännu en vinter

 

iskalla fötter

stelfrusna fingrar

påpälsad till otymplighet

 

insnöad i skymningsdagar

 

frusen och dan stretar jag på med isiga rutor och kalla säten

 

spåriga vägar

mörka morgnar

så tröstlöst

då vill jag bara dö en smula

 

ännu är hösten vacker 

om bara jag kunde hålla mig kvar i stunden

 

inte tänka framåt

på ovädersdagar

kyla och mörker

 

inte tänka framåt

då missar jag det som är nu 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-25 20:44



Bookmark and Share


    Elinora
underbart vacker! :) kram
2010-09-26

  arja savela
Vilken vacker text som jag kan instämma i !
2010-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan