Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dunörten Mjölke i färgkamp med päronbladen. Bild mr.




Den gråa och den lystna

 

Den ena grå
den andra lysten.

De två mot kyla gå.

Den ena vet.

Vita stillheten
bär kraven i sitt sköte.

Den andra tror.

Bistra kölden ger
kärlek i oändlighet.




Bunden vers (Rim) av Monika A Mirsch VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-10-14 08:07



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Levande ord som berör.
2010-10-14

    ej medlem längre
Mycket vackert skaldat. Fin bild!

"Bistra kölden ger
kärlek i oändlighet."

Hoppet är det sista man överger ...

/Ann
2010-10-14

  Catharina Edin VIP
Mycket vackert. Exakta avvägda ord.
2010-10-14

  aol
oj så ren vacker berörande skrift
så stilistigt skön
2010-10-14

    Annika J
Livet blir så starkt i kylan.
Stilistiskt skön dikt med ett ordval som stryker under.
2010-10-14

  Eva Helene VIP
"Den ena vet." . . . . "Den andra tror." - två rader jag speciellt fäste mig vid i den här goda dikten.
2010-10-14

    Bodil Sandberg
Tycker den här är så oerhört fin - annorlunda - superb!applåder och sparas - tack!
2010-10-14

  Nanna X
karg besvärjelse, men ändå ljus!
2010-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP