Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rådande omständigheter


naken




det låg ett tivoli där ute på den daggfrusna slätten
du,
var den enda som var inbjuden

och du valde att gå dit


ingen aldrig
någonsin
kan vara dej så nära som nu







Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 476 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-10-15 19:12



Bookmark and Share


  Burn
den här är rent fantastiskt vacker! vilka bilder den ger. ödesmättad. stor. varje ord bär så mycket, ger så mycket. varje ord expanderar det redan sagda. och jag fascineras av det som jag upplever som en blandning mellan det osäkra och det säkra, mellan den öppna rymden i första stycket och det slutet fastslagna i det andra. ett utåt och inåt.

det här är otroligt bra skrivet. man kan med några få rader få in så mycket; du har gjort det här. mycket, mycket bra.
2010-11-07

  Mr Lindemann VIP
Naken blankning innebär helt enkelt att en kund i en mäklarfirma trycker på säljknappen och t.e.x säljer 1000 Swedbank aktier.

Men i din text är det en helt annan form av nakenhet som avses'
Men det jag undrar över vem som är nära duet i texten?
2010-10-16

  Ingela Svenson VIP
Nöjesfältet är verkligen en riktigt bra metafor!
2010-10-16

  Per Rydberg
Underbar! Jag är otroligt svag för bilden av ett nöjesfält som du använder så starkt. Du målar in känslor i landskapet. Antyder en relation där kärlek och ensamhet är en viktiga delar. Jag bokmärker dikten för så mycket gillar jag den!
2010-10-16

  Fredrik Stillesjö
Gillar den nakna lekfullheten i denna dikt. Hälsar vännen Fredrik
2010-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson