Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tuareg


att låta nylagd asfalt bränna fotsulor
färdas i riktning mot, att lämna sig bakom
och våga ta emot himlavalv efter dagmåne

att resa i tid och otid, lägga sig ner
draperas i den blå färg som speglar dina ögon
och hud som skimrar i  hetaste korund

en gång gick jag över öken
jag nuddade sand och fann att min plats var att resa vida omkring
jag följde månvarv efter soluppgång och du var min heligaste oas
ett sikte hade jag fått, ett prisma att skåda genom
och du har färgats i regnbågens tappra båge

att låta sig viskas, om och om igen
längta efter vidare väsen, dina andetag
och hur det doftar vanilj om en mans händer

att se dig oskyld, oupptäckt för min syn
väga in punkten ovanför din linning som nav
och att våga förälska mig i dina groteska sidostycken




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-17 18:28



Bookmark and Share


  Aisha VIP
...åååhh..
texten talar till mig på två plan...och det tycker jag mycket om..
den ger mig bilder och dofter och stimulerar min fantasi...

gillar!
2010-10-18

  Carola Zettergren
Hmm, det här tål att tänka på, jag är ju sådan att jag har svårt för långa dikter om de inte är rent berättande, jag tycker att långa dikter sällan blir bra, det dikten vill blir tydligare och får en annan mening och genomslagskraft i en kortare form..Jag tycker varja stycke på något vis borde stå för sig själv, du är en av de poeterna som är bäst på att uttrycka dig med få ord och enkla medel..i mina ögon är det det mest utmärkande för en riktig poet!
2010-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP