Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jobbig kamp...




Envig mellan hostan och Musan i höstens tid

Melodi: "Ballad om franske kungens spelmän"


Fastän skaldens hosta höres hela dan
och dess nunas utväxt läcker som en kran
hon sitt huvud håller stolt liksom en svan
och försöker även dikta med élan
Ack, dess lungor kunna liknas vid en sil
deras pipljud kunna höras många mil
Ändå söker skalden att
fånga Musans rara skatt
så att läsaren får le som Cheshirekatt…

Men till detta kräves mer än lite larv
ja, det tarvas mer än diktarmyllekarv
att kreera något djupt inunder harv
som gick sönder när jag sökte laga skarv…
Så jag vänder mig till Frasses gamla låt
i förhoppning att den gör mig lite kåt
Trots att hostan är en skit
ej besegras skaldens nit…
Må den transsubstantieras till elit!





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-31 14:11



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
:) Den där musan tar man inte kål på så lätt, det är tydligt det! Hoppas nu att du fortsätter krya på dig, kram!
2010-10-31

  Nanna X
du är en tapper skald. jag håller på musan och tillfrisknandet!
2010-10-31

  Maria Thunholm
Fin, ler när jag läser den...

Kram
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP